RĂZBOIUL AMERICANO-RUS DIN UCRAINA (II)
de Aurel Rogojan
Continuarea la ADEVARUL PANA LA CAPAT: Razboiul americano-rus din Ucraina
Ce vrea America?
Intenţiile americane, niciodată marturisite ori recunoscute oficial sunt de a pune “continentul Eurasia” sub hegemonia Washingtonului.
Aceste intenţii pot fi citite de analişti în evenimentele si faptele create de S.U.A. în arealul din vecinătatea Federatiei Ruse, care au implicat şi o prezenţă, tot mai activă si, in acelaşi timp, iritantă pentru Moscova, a “Occidentului” in republicile ex-sovietice din afara Comunităţii Statelor Independente.
Revirimentul economic, politic si militar al Federaţiei Ruse, după venirea lui Putin la puere, a dat peste cap planurile americane, care au mers de minune cu un Gorbaciov sau Eltin la Kremlin.
Aşa cum in spatele liderului suprem de la Casa Albă se află şi un guvern mondial invizibil, tot asa, si in spatele lui Vladimir Putin se afla resorturi ale unei puteri din umbra. La Washington se doreste inlaturarea liderului de la Kremlin, fiind gandite chiar si scenarii de rasturnare prin conspiratii si actiuni armate.
Planificatorii rasturnarii lui Putin nu au, insa, toate datele cu privire la resorturile puterii din umbra, care reprezinta adevarata forta a liderului rus. Vladimir Putin nu a aparut in politica mondiala ca o personalitate de mare anvergura, care sa se sustina prin sine insusi. El a fost modelat si impus ca apostol al panslavismului ortodox de catre o miscare de renastere si revansa a Maicii Rusia, dupa autoinfrangerea suferita in Razboiul Ideologiilor, urmata de cea mai impresionanta deposedare de patrimoniu a unei natiuni, cunoscuta vreodata in istorie.
Ce face Biserica Romei?
In importanta masura, influenta Rusiei in politica lumii este si in directa relatie cu conditia actuala si perspectivele Bisericii Ortodoxe. Indirect, Rusia este slabita prin ricoseul loviturilor date sistemului de valori al ortodoxismului, considerat de unele elite din vest drept expresia unei subculturi neintegrabile.
Nu putem să nu observăm că “Euromaidanul” de la Kiev a fost precedat de misiuni de tatonare şi briefig din partea unor emisari ai „Opus Dei”, o prelatură personală fondata în anul 1928 şi consacrată de Papa Ioan Paul al II-lea prin Constituția Apostolică Ut sit în data de 28 noiembrie 1982. Statutele Opus Dei, promulgate de Papă reprezentă legea particulară a prelaturii. „Armata” prelaturii aduna 90.000 de combatanti ai „chemării universale” din cinci continente.
Ce fac „organizaţiile neguvernamentale” ?
Organizaţiile neguvernamenatale, în primul rând şi în cea mai mare măsura cele americane, au găzduit şi susţin externalizarea unor funcţii şi misiuni care exced cadrului legal al activităţii serviciilor secrete: pregatirea revoluţiilor colorate; privatizarea conflictelor şi războaielor locale; crearea de structuri si desfăşurarea de activităţi paramilitare.
“RAND Corporation”, de exemplu a conceput „Planul ATO” ( operatiunile împotriva teroriştilor din autonomiile proclamate în sud-estul Ucrainei).
Personalităţi politice străine, a căror notorietate internatională are ca principal vector rusofobia, au fost cooptate intr-un Consiliu Consultativ al Presedintelui Ucrainei (senatorul republican John McCain, care a militat activ în SUA pentru livrarea de arme letale Ucrainei, Carl Bildt și fostul președinte georgian prooccidental Mihail Saakașvili).
Sursa: Ziaristi Online
The post Generalul (r) Aurel Rogojan: RĂZBOIUL AMERICANO-RUS DIN UCRAINA (II) appeared first on Ziaristi Online.